Cash en zo

Eind van de maand: feestmaand

22/12/2018

De dure decembermaand is financieel alweer ten einde. Net als de meeste mensen krijg ik een paar dagen salaris in verband met de kerstdagen. 

Bijzondere maand

De decembermaand is voorbij gevlogen. De Sint was nog niet goed en wel het land uit of de kerstboom werd versierd. Het was een dure maand, met extra feestelijkheden (dus extra veel een extra luxe boodschappen) en cadeautjes.

Ik weet dat we aan het begin van de maand niet gespaard hebben, althans niet de reguliere 400 euro die we aan het begin van de maand sparen. Dit hebben we heel bewust gedaan. Aan de ene kant omdat we extra weekbudget dachten nodig te hebben en aan de andere kant vanwege de aankleding van de slaapkamer. We hebben behang besteld en afgerekend. We hebben natuurlijk weer het duurste behang uitgekozen, maar dat is ons niet vreemd. Als we het eindelijk met elkaar eens zijn over wat we allebei mooi vinden, is het meestal de duurste optie. 

Dit maakt me extra nieuwsgierig naar het banksaldo van onze gezamenlijke rekening. Ik ben me bewust van het feit dat deze financiele maand 4 dagen korter was. Het beeld is dus wat vertekend. 

Meevallers

Net als vorige maand hadden we een onverwachtse meevaller. De huishoudelijke hulp was weer een week ziek. Scheelt gelijk weer 60 euro! Een keertje zelf alles aanpakken is zo erg nu ook weer niet. 

Ook hebben we weer wat dingen via marktplaats verkocht. Geen grote bedragen, maar toch leuk om wat extra cash in huis te hebben en minder te kunnen pinnen voor de boodschappen. 

We hebben ook allebei een kerstpakket gekregen. Niet een doos vol levensmiddelen die je over twee jaar nog in de kast terug vindt, gelukkig. Maar een cadeaukaart! Die hebben we gelijk goed benut, voor de nieuwe verlichting op de slaapkamer en nieuw beddengoed.

Balans opmaken

Eigenlijk had ik niet gedacht dat we aan het eind van de maand zouden kunnen sparen. Maar het lijkt toch te gaan lukken. 

Het saldo aan het einde van de maand is toch nog 450 euro. Deze maand hebben we dankzij het pinsparen onbewust ook nog eens 170 euro gespaard. Dat valt alles mee! 

De factuur voor de behanger moet nog betaald worden. Dat kan nu dus zonder een beroep te doen op het spaargeld. Het resterende bedrag laten we even op de spaarrekening in beeld staan. Januari is namelijk een heel lange maand. Hopelijk hoeven we er geen beroep te doen en kunnen we het nieuwe jaar gelijk goed van start! 

Wij van Cash en zo wensen iedereen hele fijne kerstdagen!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie