Cash en zo

eind van de maand: januari 2019

25/01/2019

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Het was een lange maand, financieel gezien. We kregen voor de kerst namelijk al salaris. En we hebben voor het einde van het jaar veel van ons spaargeld in moeten zetten. Tijd om de balans op te maken. Kunnen we het nieuwe jaar al gelijk flink sparen?

Een groot feest!

Met de feestdagen hebben we veel bezoek gehad. Op kerstavond een winterbarbeque bij ons thuis, eerste kerstdag ouders over de vloer en voor tweede kerstdag een bijdrage leveren aan het buffet bij familie. Voor een heel weeshuis werden er boodschappen bezorgd, vlees en oesters gehaald. Glaasje bubbels erbij. Toch een kleinigheidje onder de boom voor iedereen. We hebben niet echt op budget gelet moet ik eerlijk bekennen.

Toen ging ook nog een paar dagen voor het nieuwe jaar de CV ketel kapot. Hiervoor hebben we de spaarrekening ingezet. Maar ook de thermostaat moest vervangen worden. Dit hebben we van onze lopende rekening voldaan.

Er waren ook uitjes met vrienden. Hierop hebben we aardig kunnen besparen door bijvoorbeeld kaartjes voor de dierentuin via social deal te kopen. Maar ook een rugzak met proviand meenemen leverde de nodige besparing op. Onze vrienden waren onder de indruk van de goede voorbereiding en beseften na het kopen van een flesje water voor bijna 3 euro waarom we dat deden. En de kindjes waren tevreden en gezellig door de pauzes met wat drinken en een koekje.  

Leuke plannen

We hebben ook leuke plannen gemaakt voor 2019 en zelfs al 2020. Een aantal dingen hebben we ook al betaald afgelopen maand. Concertkaartjes hadden we al, maar de taxi hebben we nog moeten betalen. Kaartjes voor een sportevenement betaalde ik met credit card, maar dat is ook direct een paar dagen weer afgeschreven van de rekening. Doordat we veel hebben voorgeschoten en dus geld cash hebben terug hebben gekregen valt de schade gevoelsmatig toch nog wel mee.

En het leuke aan dit soort uitgaves ruim van te voren betalen is altijd dat je jezelf voor de gek kunt houden. Op het moment zelf kost het namelijk niets meer en ben je vaak alweer vergeten wat je er aan uit hebt gegeven.

Spaarupdate

We hebben aan het begin van de maand netjes 400 euro vooraf gespaard. Het saldo dat we eind december nog over hadden op de lopende betaalrekening is overgeschreven naar de lopende spaarrekening (170 euro). Daar stond ook nog het bedrag wat we door middel van pinsparen hadden gespaard op. 

Maar door alle uitgaves hebben we ook nog verder moeten interen op ons spaarsaldo. Het bedrag op de lopende spaarrekening is gebruik voor de grote beurt en APK van mijn koekblikje.
De tickets voor een concert in 2020 hebben we van de buitenbeeld spaarrekening voldaan.  

Al met al komt er van sparen deze maand achteraf niet veel terecht. Jammer, maar dat had ik ook al wel verwacht in januari. Het resterende bedrag dat op de lopende rekening stond op het moment dat we weer salaris kregen, heb ik teruggestort naar de spaarrekening. 

Gelukkig is febuari een stukje korter, dus is er minder tijd om geld uit te geven. Al staan er al wel wat grote uitgaves gepland: de mechanische ventilatie wordt vernieuwd en de kast op de badkamer, waar de nieuwe CV hangt wordt afgetimmerd. 

Ik heb in ieder geval al netjes vooraf de geplande 400 euro overgemaakt naar de buitenbeeld spaarrekening en 420 euro voor twee maanden zorgverzekeringspremie. 

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie