Sparen

Eind van de maand: november

24/11/2018

Gisteren was het Thanksgiving, een dag om stil te staan bij wat je hebt en daar dankbaar voor te zijn. Inmiddels is de financiele maand november bij ons alweer ten einde. Dankzij deze terugblik beseffen we weer dat we veel hebben om dankbaar voor te zijn.

Veel extra uitgaven

De trend van oktober leek zich een beetje voort te zetten in november. Ook deze maand waren er extra uitgaven.
Vooral cadeautjes voor 5 december zijn een aanslag op de rekening, maar dat wisten we natuurlijk.

Ook werd het toch echt een keer kouder, maar wat wil je half november. Mij hoor je niet klagen! De kindjes moesten toch echt nieuwe sjaals, mutsen en handschoenen. Kost geen fortuin, maar wel een uitgave buiten het weekbudget.

De voorraadkast in de badkamer werd aangevuld. Deels uit het weekbudget en deels daarbuiten, omdat ik op dat moment het portemonneetje niet bij me had en dus moest pinnen.En we gingen naar de IKEA. Heel gevaarlijk natuurlijk. We kwamen, zoals altijd, thuis met meer dan we nodig hadden. Aan de andere kant had het ook veel erger kunnen zijn… we deden in de winkel een ideetje op voor een bureautje voor de kinderen op de kamer op zolder die we niet gebruikten. Maar besloten dit niet direct mee te nemen. Dezelfde middag vonden we hetzelfde kinderbureautje voor minder dan de helft van het geld praktisch om de hoek via marktplaats!

Sparen?

Na het doornemen van de afschrijvingen en de opsomming hierboven dacht ik bij mezelf: van sparen zal het wel niet komen deze maand.

Toch had ik begin november netjes de gebruikelijke 400 euro weggesluist. En voordat het salaris werd gestort was er nog 300 euro over op de lopende rekening. Tel daarbij de inmiddels ongeveer 200 euro van het pinsparen bij op en we komen ook deze maand weer dicht in de buurt van de 1000 euro sparen uit!

Ik was oprecht verbaasd! Hoe hebben we dat gedaan? En toen realiseerde ik me dat het weekbudget de afgelopen weken van 150 naar 120 euro per week is bijgesteld. Dat scheelt toch weer 30 euro per week aan contant geld opnemen. Geen grote verandering, maar het heft de extra pinacties voor de winteraccessoires van de kindjes en de drogist wel op!

Oh ja, de huishoudelijke hulp was ook een keertje ziek. Enorm balen, voor haar en voor bij ons in huis. Maar wel een financieel meevallertje. Daarmee compenseren we mooi de IKEA aankopen. En nee, daarmee wil ik mijn koopgedrag niet goedpraten. Het verklaart alleen dat we, ondanks dat, toch een mooi bedrag kunnen sparen. We besluiten het geld dat we deze maand niet hebben uitgegeven (pinsparen en saldo op de lopende rekening) over te boeken naar de buitenbeeld spaarrekening.

Met de buitenbeeld spaarrekening gaat het vandaag ineens weer een heel stuk beter. Ik heb mijn eindejaarsuitkering ontvangen en kan dus het door de gezamenlijke spaarrekening voorgeschoten bedrag voor de aanschaf van mijn motor terugstorten. Daarnaast sparen we deze maand nog meer door een extra deel van de eindejaarsuitkering over te boeken. Manlief maakt hetzelfde bedrag over. Dat betekent 1000 euro extra! Katsjing. Ik kan niet wachten om het extra saldo op de buitenbeeld rekening over de verschillende spaarpotjes te verdelen.

Hoeveel heb jij deze maand kunnen sparen? Laat het me weten!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie