Cash en zo

Februari: een goede maand!

26/02/2020

De financiële maand februari zit er alweer op. Wat vliegt de tijd. Tijd om de balans weer eens op te maken.

Korte maand?

Februari is natuurlijk een kortere maand dan alle andere maanden. Omdat we elke maand op de 24ste al salaris ontvangen, eindigt onze financiële maand op die datum. Dat februari een paar dagen korter is, merken wij dus pas eind maart. Het is dus geen verklaring voor het feit dat het een goede maand was.

Aanvankelijk hadden we weer een uitgave voor het interieur, maar eenmaal thuisbezorgd viel de kwaliteit enorm tegen. Terug sturen dus. We nemen de verzendkosten voor het terugsturen voor lief. Het retour ontvangen aankoopbedrag gaat naar de spaarrekening terug.

Uitgaven

We hadden begin februari een verjaardagsfeestje. Dochterlief werd 5. Ze had een nieuwe fiets nodig, dat was een groot cadeau. Ze gaf ook voor het eerst een kinderfeestje, met acht kindjes naar een indoor speelhal. Super leuk, maar niet het goedkoopste uitje. En dan nog wat visite op het grote mensen feest. Al met al extra uitgaven aan boodschappen.

Verder is het een redelijk standaard maand geweest. Rond de 70 euro per week voor de boodschappen. We merken ook wel dat er minder benzine wordt gebruikt, aangezien manlief een zakelijk treinabonnement heeft genomen.

Ik ben afgelopen weekend naar Duitsland geweest: inslaan bij de drogist, wijn bij de Aldi net over de grens en natuurlijk de tank van de auto even bijgevuld. Het zijn alles bij elkaar aardige bedragen, maar het is altijd weer een besparing ten opzichte van Nederland. Gelukkig kunnen we het combineren met een bezoekje aan lieve familie of vrienden die vlakbij de grens wonen.

Pinsparen

We pinsparen bij onze bank. Van elk bedrag dat we pinnen van onze rekening gaat 10% automatisch naar de spaarrekening. Er zijn maanden dat we dit aan het einde van de maand nodig hebben om de laatste afschrijvingen te kunnen betalen. Dat is deze maand niet nodig! Al met al een leuke 300 euro die we extra hebben gespaard.

Naast het pinsparen hebben we ook aan het begin van de maand onszelf spaargeld uitbetaald. In tegenstelling tot vorige maand, waar we veel jaarlijkse uitgaves van ons spaargeld hadden voldaan, stijgt het spaarsaldo weer. Gelukkig! Het besef dat ons spaargeld ineens vrij hard daalde in januari, verklaarbaar maar toch, heeft denk ik heel goed geholpen om in februari weer streng te zijn.

En streng wil niet zeggen dat we niets leuks hebben gedaan. Op Valentijnsdag was ik toevallig vrij op de roostervrije dag van manlief. We zijn toen de kinderen uit school kwamen naar een koffietentje gefietst met een grote speeltuin. Heerlijk aan de warme chocomel met z’n viertjes. En dat soort kleine dingen waarderen we enorm!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie