Hypotheek verlagen

Het is een feit: de eerste extra aflossing!

31/08/2018

Veel eerder dan verwacht en uit onverwachtse hoek was het moment ineens daar! We hebben net onze eerste extra aflossing op onze annuiteiten hypotheek overgemaakt naar de bank. We zouden de vlag wel uit willen hangen. Het is feest!

Extra centjes

De opruimactie ter voorbereiding van de interne verbouwing op de eerste verdieping heeft zijn vruchten afgeworpen. Marktplaats is toch echt wel een uitkomst hoor. Een de extra centjes zijn echt extra en echt over! Het leuke is ook dat de verkopen contant zijn betaald en we het bedrag dus fysiek in handen hebben gehad.

Het bedrag, niet eens aangevuld met spaargeld om tot een mooi rond bedrag te komen zoals we vooraf dachten, durven we allebei definitief weg te schrijven naar de aflossing van onze hypotheek. Hierbij speelt ook een rol dat we aardig wat hebben bezuinigd de laatste maanden, de spaarpot goed gevuld is en steeds met mooie bedragen wordt aangevuld. Het hebben een houden van inzicht helpt enorm bij het durven nemen van dit besluit.

D-day

En zo was het moment ineens daar. Veel eerder dan gedacht, we zouden eind dit jaar eens kijken of een zo ja hoeveel we zouden kunnen aflossen in 2018, kunnen we onze eerste extra aflossing overboeken ten goede van onze hypotheek. Hoera! We zijn er samen voor gaan zitten. Voorheen was ik vooral degene die zich bezig hield met de financiën, maar sinds onze (be)spaaravonturen delen we deze ervaring heel bewust. Samen achter de laptop, kastje van de bank en het pasje bij de hand, surfen we naar de website van onze bank.

Als we inloggen met de e.dentifier zien we gelijk onze hypotheek gegevens in beeld. De knop extra aflossen maakt het kinderlijk eenvoudig om onze schuld te verlagen. We kunnen er alleen maar van dromen dat we deze knop nog heel vaak mogen gaan. Of nou ja alleen dromen, we kunnen zelf de ingeslagen weg volhouden en de stijgende spaarlijn doorzetten natuurlijk.

We doorlopen alle meldingen van de bank over extra aflossen: ja we lossen echt alleen af met geld dat we echt kunnen missen en nee we hoeven geen adviseur te spreken. We laten ons er niet door van ons stuk brengen.

3…2…1….

Dan komt het moment dat we het bedrag kunnen intypen. We checken drie keer het aantal nullen. Het systeem denkt even na en laat vrijwel direct de gevolgen van onze storting zien. De schuld daalt met duizend euro en de maandlast wordt voortaan vijf euro minder. Yes dit voelt lekker! We bevestigen met pincode en responscode. Gelukt!

2,5 maand zijn er pas verstreken sinds het begin van onze goede voornemens en we hebben onze eerste grote mijlpaal al bereikt. Aan motivatie geen gebrek op dit moment. The sky is the limit!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie