Nieuwbouw

Huis verkopen: nu al?

22/11/2019

Een nieuwbouwhuis heeft een langere oplevertijd. Daar kiezen we bewust voor. Maar geduld wordt beloond zegt men. Wat moeten we in de tussentijd doen? Blijven zitten waar we zitten? Of toch twee keer verhuizen?

Lijstje met voor- en nadelen

We kunnen voor allebei de opties voor- en nadelen verzinnen. De makelaar heeft ook advies gegeven. Onze belangrijkste afwegingen:

  1. De opleverdatum van de nieuwbouw is onzeker en kan zomaar vertraging oplopen. Als je dan snel een woning voor de kortetermijn moet zoeken is dat in onze regio bijna niet te doen. Alle verhuurmakelaars sluiten contracten met een minimale looptijd van 1 jaar af.
  2. De huizenmarkt is in het voorjaar 2019 nog positief voor verkopers. De vooruitzichten zijn op dat momeny dat dit gaat afvlakken en volgend jaar misschien wel gaat dalen. (Inmiddels is de verwachting voor 2020 totaal anders.
  3. Twee keer verhuizen is dubbel werk en onrustig voor de kinderen.
  4. Het vinden van een huurwoning is nog lastiger dan een hypotheek regelen. Je wordt helemaal doorgelicht financieel en de wachttijden zijn enorm (4 tot 6 maanden). Wat als we niets vinden?

Het bord gaat in de tuin!

Al met al gaan we voor de meeste veilige optie voor ons gevoel: zo snel mogelijk duidelijkheid over de opbrengst van ons huis en op zoek naar een huurwoning voor in ieder geval een jaar. Dit sluit perfect aan bij de oplevering van ons nieuwbouwhuis. Het twee keer verhuizen gaan we goed voorbereiden en maken we iets dat we met het hele gezin doen.

We zetten nog wat puntjes op de i, om het huis verkoopklaar te maken. Het bord gaat in de tuin. Ons huis staat op Funda met prachtige foto’s en er is een dag voor bezichtigingen gepland. We hebben er alles aan gedaan om het maximale uit de spreekwoordelijke kan te halen.

Verkocht?!?

De bezichtigingen verlopen goed volgens de makelaar. En nog dezelfde avond belt hij al met een bod. We slaan achterover van de hoogte en moeten elkaar echt even knijpen! Waarom had ik me zo’n zorgen gemaakt over het bedrag van 4 ton? Zoals we hadden meegenomen in de hypotheek voor ons nieuwe huis? En het mooie was ook nog dat de kopers graag zo veel mogelijk kasten wilden overnemen! Hoefden wij die niet te verhuizen.

Bij de oplevering en na het bezoek aan de notaris kregen we nog bijna 40 duizend euro op onze rekening gestort! Ik had nog nooit zoveel geld op mijn rekening gehad! Een vliegende start voor ons spaarplan om alle woondromen uit te laten komen.

Hoe dat spaarplan eruit ziet lees je snel!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie