Cash en zo

Instappen of voorbij laten gaan?

20/03/2020

De hele wereld is in de ban van de corona uitbraak. Je kunt er niet omheen. Laat ik vooropstellen; ik hoop dat je in goede gezondheid mijn blog leest! Gezondheid is natuurlijk het waardevolste bezit dat je kunt hebben. Maar de crisis heeft ook economische gevolgen.

Zzp is bij ons wel een keuze geweest.

Zoals jullie weten is manlief zzper. Inmiddels 2 jaar. En bij hem (en dus ons) was dat een bewuste keuze. Het heeft ons veel gebracht; hij heeft plezier in zijn werk en als dat minder wordt kan hij vrij eenvoudig naar een andere opdracht. Hij leert enorm veel bij de verschillende grote Nederlandse merken die nu al op zijn cv prijken.

Financieel is het ook een goede keuze geweest. We hebben zijn studieschuld afgelost en zijn heel goed aan het sparen om ons droomhuis tot in de puntjes te realiseren.

Risico’s

Nu het corona virus om zich heen grijpt en het land in de ban is van het inslaan van wc papier, is gezondheid prioriteit nummer 1. Voor iedereen die we liefhebben. Behalve de gebruikelijke en onvermijdelijke snotneus maken wij het goed, gelukkig.

Wel beginnen we ons een klein beetje zorgen te maken over de inkomsten van manlief. Het project kan enkel op kantoor uitgevoerd worden. Maar dat is, wat later dan de andere projecten, nu toch gestopt. Fijn dat we nu allebei thuiswerken en schooljuf en meester kunnen spelen voor de kindjes. Het is alleen wel de vraag hoe lang hij nog administratieve klusjes kan doen. En wat er besloten wordt over de voortgang van de opdracht.

Kansen

De hele toestand brengt ook kansen met zich mee. De beurzen kelderen bijvoorbeeld enorm door alle maatregelen die er op de wereld genomen moeten worden om corona de kop in te drukken. Het wordt steeds verleidelijker om over beleggen na te gaan denken.

Wij hadden eigenlijk besloten dat we eerst ons nieuwbouwhuis rond moesten hebben. Vervolgens een buffer bij elkaar sparen en dan kunnen we het eens hebben over extra aflossen, beleggen en investeren.

Door de hele situatie hebben we het er nu nog een keer over gehad. Toch doen we het niet. We hebben geen geld over. Alles heeft tot nu toe nog een doel. En de markt zal heus nog wel verder zakken. Die bodem laat zich niet voorspellen. Dus het beste moment om in te stappen weet je nooit.

Wij stappen voorlopig niet in nog een nieuw avontuur. Wij laten deze ronde dus aan ons voorbij gaan. Misschien ooit!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie