Cash en zo Nieuwbouw

Nieuwbouw kosten: De binnenwanden met renovlies

28/02/2020
home owner

De afwerking van de wanden, nog zo’n grote kostenpost. En wat een verschil tussen de offertes. Hoe maak je daar nou een keuze in?

Renovlies

Manlief heeft er een hele studie van gemaakt. Wat is handig bij nieuwbouw: de muren stucen of toch renovlies? Renovlies is glasvezelbehang, maar dan zonder die wafelstructuur waar ik gelijk aan denk bij glasvezelbehang. Het is net zo strak als glad gestucte wanden. Grootste voordeel van renovlies is dat het minder de neiging heeft om te scheuren, zoals stucwerk dat wel doet. Bij een nieuwbouwhuis, waar de eerste jaar nog veel werking te verwachten is, ligt de keuze voor renovlies voor de hand.

Toch twijfelen we nog een aardige tijdje. Ook omdat de buren allemaal voor stucwerk lijken te gaan. We vragen bij diverse bedrijven uit de regio advies en laten ons nog een keer over de voor en nadelen informeren. We besluiten offertes op te vragen voor renovlies.

Niet te vergelijken

Op basis van de tekeningen van onze woning vragen we offertes op bij vier of vijf bedrijven. De reacties lopen enorm uiteen. Alle bedrijven komen op een ander aantal vierkante meters. Daarmee lopen de offertes ook enorm uiteen qua totaalbedrag. Materiaalkeuze en arbeidsloon verschillen ook van bedrijf tot bedrijf.

Manlief heeft er veel tijd in gestoken en is zelfs bij twee bedrijven bij een afgeronde opdracht gaan kijken. Het eindresultaat is bij beide niet te vergelijken. Bij een is het echt niet van stucwerk te onderscheiden. De bewoonster wijst ons op een scheur in de wand, op de grens van de aanbouw. Zelf hadden we dit nooit ontdekt, zo strak was het gedaan! Dit was wel de partij met het hoogste bedrag. Bij de andere behanger was het aanzienlijk minder strak en konden banen worden onderscheiden. L

Dat laatste is in ieder geval niet wat we willen! Wij krijgen een lange wand van 15 meter lang. Daar wil ik zeker geen banen op kunnen zien. Ook niet als de zon er op valt! ag het aan uitgebrachte offerte met een minder hoog eindbedrag?

Keuze

Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt. Een offerte die ergens in de middenmoot viel qua bedrag. En op basis van vertrouwen. Het is een bekende van ons. Hopelijk is dit vertrouwen terecht en doet degene extra goed zijn best om aan onze eisen te voldoen. Manlief gaat er in ieder geval bovenop zitten.

Renovlies is het dus! We zijn voor de hele woning ongeveer 8000 euro kwijt. Althans door bedrag staat op de offerte. Maar dat staan ook de gebruikelijke disclaimers op vermeld: alles is afhankelijk van de afwerking van de muren bij oplevering. Behangklaar heeft nogal uiteenlopende verschijningsvormen zo laten we ons vertellen.

Prijsindicatie en niet meer dan dat!

En de offerte gaat uit van het sausen van de muren in een wittint. Donkerdere kleuren kosten meer. Daar hoort de beste man de kassa al rinkelen natuurlijk: de kinderen een kleurtje op de muur in de slaapkamers en ergens in woonkamer ook vast wel iets van kleur.

Sommige dingen kun je niet helemaal van te voren vastleggen. Daar moeten we maar mee leren leven. Op de begroting staat 8k vermeld. Dat heeft ons in ieder geval wat richting.

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie