Sparen

Oh kom maar eens kijken…

01/12/2018

Wat een leuke tijd van het jaar is het toch. De laatste jaren vieren we Sinterklaas weer voor de kinderen, nichtje neefjes en onze eigen kleintjes. Dochterlief is bijna 4 en beleeft alles voor het eerst heel bewust en heel intensief! Het sinterklaasjournaal wordt met focus gevolgd en de ochtend na het schoen zetten is de eerste vraag of ze naar beneden mag om te kijken, want ze had toch echt niets gehoord. En wij beleven er ook lol aan, natuurlijk! Maar het zijn ook dure tijden…

Budget-Piet

We hebben met alle hulp-sinterklazen een budget afgesproken, voor de kindjes. Voor de volwassenen hebben we lootjes getrokken, ook met een vooraf vastgesteld maximaal te besteden bedrag. Dit jaar zijn we niet samen met kerst vanwege vakanties, dus dit jaar vieren we alles in een keer met Sinterklaas. Al met al wordt er 250 euro gebudgetteerd, alleen voor de cadeautjes. Bij het maken van de lijstjes houden we hier rekening mee. Voor de kinderen hebben we daarnaast de regel dat er één pakketje per kind wordt gegeven door de drie hulp-sinterklazen. En dan is het toch best lastig. We hebben dus vooral gekeken naar wat echt leuk is voor onze kinderen en minder op het prijskaartje. Zoonlief is daardoor een stukje goedkoper, maar dat zie je niet aan de grote van de doos die uitgepakt gaat worden.

Deze hulp-Sint gaat met z’n tijd mee dus alles is online besteld. Geen risico dat de kinderen het door hebben in de winkel en geen aanslag op de agenda door alleen te moeten gaan shoppen. Ideaal. Nog een bijkomend voordeel: alle cadeautjes in één winkel gekocht en dus direct ook het financiële totaalplaatje zichtbaar. Geen gedoe met losse bonnetjes van verschillende winkels, maar alles digitaal in één overzicht. Top geregeld!

Heerlijk avondje

Dit jaar komt er een Piet bij ons thuis langs en hosten wij het feest. Voorgaande jaren hostten mijn zus en zwager het feest altijd en zij hebben de lat hoog gelegd. Wij willen dus ook een lekker hapje en drankje verzorgen. Samen hebben we besloten dat we hier niet op gaan beknibbelen: het eten en drinken hoeft niet heel veel als het maar wel heel erg lekker is. We hebben al een hapjesschaal besteld bij de visboer en een broodje met lekkere kaasjes mogen niet ontbreken.

Het feest is op een woensdagmiddag. Voor mij is dit aan het einde van een werkdag. Dus een keer boodschappen laten bezorgen kan ook geen kwaad, dan maar een keertje niet naar de Lidl. Gemak dient de mens, denk ik dan maar. Scheelt altijd ook weer gesjouw met bier en wijn.

En op mijn eigen lijstje? Toch vooral dingen die ik zelf ook wel zou kopen, maar dankzij het budgetteren nu niet zomaar meer koop. Het is toch veel leuker om te krijgen!
Vol verwachting klopt ons hart!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie