Sparen

Pinsparen: update

20/11/2018
pinsparen

Ik ben nieuwsgierig aangelegd en zoals jullie weten hou ik van overzichtjes. Maar ik heb nooit zo de tijd of moeite genomen om naar het nut van pinsparen te lijken. Tot nu!

Nulmeting

Eerder schreef ik al dat wij gebruik maakten van het fenomeen pinsparen. Iedere keer dat we pinnen wordt er automatisch 10% van het gepinde bedrag naar de spaarrekening overgeschreven. Baat het niet dan schaad het niet dacht ik toen ik de dienst activeerde.

Tot onze financiële ommezwaai in de zomer werd het door middel van pinsparen saldo op de in beeld spaarrekening vaak gebruikt om aan het eind van de maand voldoende saldo te hebben om boodschappen te doen. Niet ideaal en al helemaal niet de insteek van het concept natuurlijk.

Maar sinds de zomer hoeft dat niet meer, zoals jullie weten! En dat is een heel goed gevoel.

Aangezien oktober onze duurste maand was, hebben we ons spaarsaldo op de in beeld spaarrekening ingezet om minder te hoeven interen op de rest van de spaarpotjes. Begin oktober heb ik alles overgeboekt en er stond dus niets meer op deze spaarrekening. Een mooie nulmeting!

Update

Inmiddels is het eind november. Ongeveer 6 weken later. Een mooi moment om eens te kijken hoeveel het pinsparen ons heeft opgeleverd, ongemerkt. Want dat laatste is wel het grootste voordeel, je hebt helemaal niet door dat je spaart.

Ik zal jullie niet langer in spanning houden: er staat inmiddels meer dan 200 euro op de in beeld spaarrekening.

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat je door bedrag anders ook over had gehouden aan het eind van de maand. Ja, daar heb ik niets tegen in te brengen. Maar toch denk ik dat het zo snel ook uit gegeven wordt. Helemaal als je niet, zoals wij het weekbudget contant opneemt elke week.

De 200 euro laten we voorlopig nog even staan. Het bedrag loopt nog wel verder op de komende tijd. Ik heb zo het vermoeden dat het nog wel van pas gaat komen de komende tijd, nu de Goedheiligman in het land is!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie