Sparen

Spaardoel stellen: het werkt!

20/11/2018
check_list

Naast de gezamenlijke spaardoelen hebben manlief en ik ook allebei zelf onze financiele administratie met de daarbijbehorende spaardoelen. En dat werkt! Hieronder lees je mijn meest recente persoonlijke succesje.

Plannen

Vorig jaar heb ik een afspraak met mezelf gemaakt. Als ik promotie zou gaan maken mocht ik van mezelf mijn motorrijbewijs gaan halen. Als cadeautje voor mezelf. Vanaf dat moment ben ik gaan sparen. Met een concreet doel voor ogen.

En toen ging het best aardig met sparen! Iedere maand zette ik netjes aan het begin van de maand de helft van mijn persoonlijke maandbudget opzij.

Ik kreeg mijn promotie. Heel fijn! En het motiveerde me nog extra om door te gaan met sparen. Het spaarpotje vulde zich nog wat sneller ook.

Doel bereikt

Voor de zomer was het moment daar. Ik had mijn spaardoel bereikt en een leuke extra buffer. Dus ik durfde het aan. Mijn eerste motorrijles!

Het was een intensieve periode, waarin ik veel avonden per week les had. (Vandaar ook het lagere aantal blogposts). Maar ik heb het gehaald! Een super goed gevoel.

Maar toen was gelijk de volgende wens, jullie raden het al: een motor! Door met de motor naar kantoor te reizen in plaats van met de trein win ik een half uur per enkele reis. Maar ik had ook een wensenlijstje voor de motor. En met het wensenlijstje stijgt ook het prijskaartje. Zoveel buffer had ik nou ook weer niet. Wat nu?

Voorschieten

Eind november krijg ik mijn eindejaarsuitkering. Dan is het allemaal geen probleem om meer geld uit te geven. Maar zo lang wachten? Dat is lastig. Dus in overleg met manlief heb ik het laatste deel van het bedrag voor een nieuwe motor geleend van de gezamenlijke spaarrekening.

Natuurlijk neem ik niet meer voorschot dan dat ik zeker weten aan bonus krijg. Het voelt niet heel fijn een bedrag verschuldigd te zijn aan mijn gezin, maar het betaald zichzelf terug!

New ride

Inmiddels staat er een toffe motor voor de deur en ben ik zes weken met mijn nieuwe vervoersmiddel naar kantoor geracet. Heerlijk om niet meer van de tijden van het ov afhankelijk te zijn en ik ben dus ook veel eerder thuis. De kindjes noemen me motormuis als ik aan kom rijden. En voor hen doe ik het!

Enige nadeel is wel dat de tijd voor het bloggen, wat ik vaak in de trein deed, zeer beperkt is. Inmiddels is het bijna eind november en kan ik mijn voorschot terug gaan betalen. Is dat ook alweer rechtgetrokken!

Vandaag zit ik dus wel weer een keer in de trein. Het waait hard en het is ijzig koud, dat is zelfs voor deze mama motormuis te veel gevraagd!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie