Cash en zo Sparen

Spaarmarathon: klaar voor de start? Af!

29/11/2019

Eigenlijk zijn we bezig met een marathon. Een langdurige heftige spaarmarathon. Waarbij we in ongeveer een jaar tijd 40 tot 50 duizend euro bij elkaar willen sparen. Zoals jullie ook weten, doen we dit voor ons nieuwbouwhuis. Wat een enorme motivatie met zich meebrengt. Maar we komen ook de man met de hamer wel eens tegen onderweg. Hoe gaan we ervoor zorgen dat we de finish gaan halen?

Maximale inzet

We hadden al een mooie startpositie met de extra opbrengst van ons oude huis. In ons vorige blog kon je lezen dat we maximale inzet mogelijk hebben gemaakt. We gooien alle inkomsten en dus ook spaarmogelijkheden op één hoop. Waardoor er gemiddeld 4000 euro per maand kan worden ingelegd op onze spaarrekening.

Door alle overzichten en schema’s die we maken zien we ook hoe ons spaargeld groeit. Dat helpt. Ook onze bank, waar we onze spaarcenten parkeren, helpt ons enorm. Mooie spaarpotjes met prognoses toveren we moeiteloos tevoorschijn in de app. Heerlijk!

Hieruit blijkt ook dat we, als we dit ritme volhouden, ons doel gaan halen. Dat is een geruststellende gedachte.

Voorbereid op tegenslag

Ik klink misschien heel optimistisch en dat ben ik ook. Maar ik durf mezelf ook realistisch te noemen. Naast ons spaarpotje voor het nieuwbouwhuis, houden we ook onze overige spaarpotjes op peil namelijk. Eigenlijk hebben we alle keuzes voor het huis al wel gemaakt, maar er kan altijd nog iets extra’s worden toegevoegd. Een extra keukenkastje of een luxere trapleuning om maar iets geks te noemen. Ik hou er ook rekening mee dat we offertes hebben opgevraagd op basis van tekeningen en dat de werkelijke facturen hier iets van kunnen afwijken.

Eindsprint

Houden we dit vol? Ik verwacht heus wel dat er maanden zijn dat we minder geld kunnen inleggen, om welke reden dan ook. Maar we hebben voor de zomer nog een aardige piek in het vooruitzicht. Vakantiegeld en belastingteruggaaf zijn mooie extra’tjes. Maar ook het feit dat zoonlief naar de basisschool gaat en dus de kosten van de kinderopvang ineens wegvallen kan weer een mooie boost geven. Perfecte timing zo vlak voor de oplevering van ons huis! Dit bedrag, ongeveer 400 euro per maand, heeft al gelijk een mooie bestemming. Één keer raden?!?

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie