Cash en zo

spaarsaldo keer drie!

06/02/2019

We houden best van een beetje uitdaging in huize Cash en zo. Ons spaarsaldo eind 2018 was wat lager dan verwacht. Voor 2019 streven we daarom niet naar een verdubbeling, maar naar een verdrievoudiging van ons spaarsaldo.

Dalende trend

Eind 2018 vertoonde ons spaarsaldo een dalende trend. We hebben er zelf voor gekozen om onze zorgpremie een jaar vooruit te betalen, om 50 euro te besparen. Dit was wel een aanslag op ons spaarsaldo.
En toen begaf de CV-ketel het ook nog op het allerlaatst. Gelukkig hebben we de factuur zonder al te veel moeite kunnen voldoen. Maar ook weer met een grote hap uit ons spaargeld tot gevolg. We hebben wel tegen elkaar gezegd dat het toch wel luxe is dat we ook zo’n aardig hoog bedrag zomaar betalen.

Om de zilvervloot rekeningen van de kinderen aan te vullen is er op 1 januari ook weer gelijk 800 euro van de buitenbeeld rekening gehaald. Alles bij elkaar werd er in een dikke week tijd de helft van ons spaargeld uitgegeven. Als ik dit schrijf krijg ik het toch wel een beetje benauwd! Het saldo daalt wel erg snel ineens.

Vooruitzichten

Gelukkig hebben we een spaarplan opgesteld waarmee er snel en gemakkelijk te zien is dat er voor 2019 weer mooi spaarpotje gerealiseerd kan worden aan het einde van het jaar. Een aantal spaarpotjes zijn meer reserveringen voor grotere uitgaven. Zoals de Zorgverzekering 2020 en Reserveringen. Deze bedragen leiden maar voor een kortere periode tot spaarsaldo en uiteindelijk zal dit potje leeggehaald worden. Ik heb er daarom voor gekozen deze bedragen niet mee te nemen in de uitdaging van 2019.

Voor de verdrievoudiging van ons spaarsaldo tellen alleen de bedragen mee die nog geen concrete bestemming hebben. Besparingen en Hoger doel leiden op de langere termijn wel tot extra spaargeld. Deze spaarpotjes worden niet in de loop van 2019 of begin 2020 gebruikt om betalingen te voldoen.

Bij het spaarplan 2019 heb ik geen rekening gehouden met belastingteruggaaf of eindejaarsuitkering en andere financiële meevallers. Deze tellen wel mee bij het doorrekenen van onze uitdaging. Ik heb conservatief gerekend en voorzie een toename van bijna 9 duizend euro. Om het wat meer uitdagend te maken leggen we de lat hoog.

Op 2 januari 2019 stond er bijna 5 duizend euro op de rekening. We streven er naar om 2019 af te sluiten met 15000 euro spaargeld.

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie