Cash en zo Nieuwbouw

Terug van weggeweest

01/11/2019

Sinds maart is het helemaal stil geweest op onze blog. Het was een hectische maar leuke tijd. Nu bevinden we ons weer in rustiger vaarwater en kunnen we jullie meenemen in alle gebeurtenissen van het afgelopen half jaar.

Recap

Een van de laatste posts ging over het loslaten van een droom. Een nieuwbouw huis op een ideale locatie. Jaren 30 stijl met net iets meer ruimte op de begane grond. Er waren zoveel inschrijvingen dat er geloot moest gaan worden. De kansen waren heel klein dat we een huis toegewezen zouden krijgen. Laat staan onze eerste keus. En inderdaad, we kregen een afwijzing per e-mail. Dat was dat.

Gelukkig konden we het snel naast ons neerleggen. We hadden nog genoeg dromen in ons oude huis. En zo verkeerd woonden we ook helemaal niet. We besloten heel veel te gaan sparen om het huis nog verder naar onze wensen te moderniseren. Én natuurlijk extra aflossen op de hypotheek.

En toen…

Ik weet het nog goed, het was een woensdag in februari. Ik werkte thuis, omdat het gesneeuwd had en ik geen zin had in gedoe met reizen naar kantoor. De telefoon ging en het was de makelaar. Ik had geen idee waarom een makelaar mij zou moeten bellen. Totdat hij de naam van het nieuwbouwproject noemde. Onze eerste keus woning was weer beschikbaar! Of we wilden komen praten over de mogelijkheden.
We hebben elkaar even heel diep in de ogen aangekeken. 1 seconde hebben we getwijfeld. Maar dit voelde als een kans die we niet moesten laten gaan.

Eerste actiepunt was de brochure ophalen bij de makelaar, want het eerdere exemplaar lag bij het oud papier.

Dromen komen uit!

We hadden een aantal voorwaarden gesteld voor onszelf, voordat we de beslissing zouden kunnen nemen. Er moest wat geschoven worden met wandjes, deuren verplaatst en een tweede badkamer gerealiseerd kunnen worden. Alles bleek mogelijk vanuit de bouw. Niets stond ons nog in de weg. We moesten het avontuur alleen aandurven.

Een tipje van de sluier: we hebben ons droomhuis (in aanbouw) gekocht. Vanaf nu nemen we jullie graag mee in de rollercoaster die vanaf dat moment is gaan rijden.

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie