Cash en zo

Varkentje, hoe gaat het?

23/11/2019
spaarpot

“Knor- best goed hoor-knor!” We houden ons spaarvarkentje nauwlettend in de gaten de laatste tijd. We kunnen ook goed voor hem zorgen! En dat moet ook wel. We hebben nogal een flinke spaarpot nodig.

Stip op de horizon

Ik heb al eens aandacht besteed aan het belang van het stellen van een zo concreet mogelijk spaardoel. Nou, dat hebben we nu. Ons nieuwbouwhuis en alles wat daarbij komt kijken aan afwerking.

We hebben een deel van het benodigde bedrag meegenomen in de hypotheekaanvraag. Maar we wisten ook dat dat nooit voldoende ging zijn voor onze lange wensenlijst: luxe keuken, 2 badkamers, maar ook wand en vloerafwerking, raambekleding en de tuinaanleg.

We willen de stip aan de horizon zo precies mogelijk plaatsen. Dus zijn we offertes gaan opvragen en knopen gaan doorhakken. De meeste grote kostenposten zijn zo inzichtelijk geworden.

Nu nog de middelen

Een deel hebben we medegefinancierd, dat is ongeveer 40% van wat we denken nodig te hebben. We hadden ook aardig wat meer overwaarde op onze oude woning dan we hadden mee genomen in de hypotheek. Dat brengt ons op bijna 70% van de totale begroting.
We moeten zelf dus nog ongeveer 40 duizend euro sparen. Wat een geld!!!
We sparen sinds juli 2019 ongeveer 4 duizend euro per maand. Dat zou dus precies gaan redden.

We kunnen zoveel sparen doordat manlief alleen de noodzakelijke reserveringen doet voor de belastingdienst en alles wat er overblijft te sparen voor het nieuwbouwhuis. Tot nu toe hebben we dus geen concessies hoeven doen bij de keuzes die we hebben gemaakt!

We gaan een hele reeks met blogs schrijven over onze ervaringen met de keuzes maken voor ons droomhuis. Blijf dus lezen!

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie